COLOURBOX4856261_600_200

Huskeseddel til når du køber dit arkitekt-tegnede hus!

Velkommen til det første ”rigtige” indlæg her på arkitekthus. Jeg hedder Torben, og jeg er den første som har fået tiden, samt ”lov” til at skrive det første indlæg her på siden.

Det som jeg i dette indlæg vil komme ind på, er nogle gode råd til når du skal ud at have dit ’arkitekt-hus’.

Jeg var forleden ude at interviewe et skønt vennepar. Egentlig var grunden til dette interview, at i rigtig lang tid har ledt efter et rigtigt skønt hus, men har haft lidt svært ved at finde lige det helt rigtige. Det kender i måske selv? Man leder efter noget, men kan faktisk ikke rigtigt beskrive hvordan drømmehuset helt præcist ser ud, men man har nogle idéer. For at gøre en lang historie kort og komme til sagen, så endte det altså med at dette venne par, Dorte og Christian ikke umildbart kunne finde det drømmehus de ledte efter. Om det var fordi Dorte havde alt for mange krav kan man kun gisne om, men det endte altså med at de måtte finde den rigtige lokation i stedet.

Dorte og Christian fandt så en grund de godt kunne tænke sig, og regnede med at det var da ligetil at få fat i denne for at bygge deres drømmehus, som de forinden havde fået hjælp af en arkitekt til at tegne. De havde med andre ord fået grundtegningen til et rigtig arkitekt fremstillet hus, og alt var klar til start.

Det med at købe grunden viste sig dog ret hurtigt at være udfordrende, og Dorte og Christian kom frem til, at det måske var bedst at søge noget professionel hjælp, da de jo om nogen måtte vide en masse om at købe grund. De vidste også der lå en masse papir arbejde og ventede, og som uddannet sygeplejeske samt mekaniker, så var det måske ikke der at deres videns felt var størst.

De fandt frem til en boligadvokat i Esbjerg. Dette var faktisk en ret billig boligadvokat når man tænker på priserne der var på markedet. Det vidste sig så at de havde nærmest skræmmende meget ret i deres påstand om at man kunne tjene på det. Hele processen gik simpelthen meget bedre med professionel hjælp. De fik presset prisen rigtig meget, og det betalte salær var så sandelig tjent hjem.

Det vigtigste med dette indlæg er, at når man er på udkig efter drømmehuset, eller handler grund, så er det rigtig vigtigt at man som minimum opsøger en boligadvokat og får et uforpligtende tilbud på advokathjælp til boligkøb.

/Torben

Skriv et svar